Roy Makaay

Roy Makaay

Roy Makaay is ambassadeur van project ‘Aardbeesie’. De prof-voetballer is sinds anderhalf jaar de nr. 9 van Feyenoord. Van jongs af aan wilde hij prof-voetballer worden en op zijn 14e ging hij naar Vitesse, waar hij vier jaar jeugd en vier jaar in het eerste elftal speelde. Daarna volgde 2 jaar Tenerife en 4 jaar La Coruña in Spanje. Voordat Roy naar Feyenoord kwam, speelde hij bij Bayern München.

De spaarzame vrije tijd die hij heeft, brengt hij graag door met vrouw en kinderen. Hij houdt ook van tennis, maar daar komt alleen wat van tijdens de zomervakantie. Op dit moment zitten zowel zijn zoon van zeven jaar als zijn dochter van tien jaar oud op voetbal en als hij vrij is, staat hij langs de lijn om ze aan te moedigen. “Maar,”zegt hij, “van mij hoeft het niet per se voetbal te zijn. Ik vind ‘t het belangrijkste dat ze bewegen en dat ze plezier hebben in wat ze doen.”

Roy Makaay wil zich graag inzetten voor project ‘Aardbeesie’. Hij en zijn vrouw zijn ook beschermheer en –vrouwe van een Ronald McDonaldhuis in München. Roy:”Ik heb zelf twee gezonde kinderen en ik besef wat een geluk dat is. Ik ken professor Oranje goed en het is een kleine moeite om hieraan mee te werken. Als ik iets voor deze kinderen kan betekenen, doe ik dat.”

Back