Eerste Aardbeesie Voetbalclinic groot succes


15 August 2009

Enthousiaste kinderen, mooi weer, goede begeleiding van Ben Wijnstekers en zijn team, volop gelegenheid om met Makaay op de foto te gaan, een spetterend optreden van clown Bassie, prachtige prijzen ….. kortom de eerste Aardbeesie Voetbalclinic in samenwerking met Feyenoord was een succes.
De eerste van de in totaal honderdtwintig deelnemers waren al vroeg aanwezig op Varkenoord, het trainingscentrum van Feyenoord. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat jongens en meisjes uit het hele land kwamen tot aan Maastricht toe. En die maakten er een lekker dagje uit van. ’s Morgens konden ze nog even de ochtendtraining van Feyenoord meepikken, terwijl op het veld ernaast de verschillende onderdelen voor de Aardbeesie voetbalclinic werden uitgezet en het Aardbeesieteam zich opmaakte voor de ontvangst van de jeugdige voetbalclinicdeelnemers.
 


Er werd getraind in zes groepen. Elke groep startte bij een ander onderdeel en vervolgens werd er gerouleerd onder strakke regie van Ben Wijnstekers.
Bij elk onderdeel stond een professionele trainer, onder wie oud-Feyenoordspeler Joop van Dalen, en ja, ook Roy Makaay was van de partij, wat voor de jeugdige spelers geweldig was.
Er werd fanatiek gevoetbald en er werden zelfs enkele getalenteerde jeugdspelers gespot, die nog eens moeten komen praten… Misschien profvoetballers in spe?


Bezweet en een mooie voetbalervaring rijker kwamen de jongens en meisjes (ja, er waren vijf stoere meiden bij) van het veld. Benny Wijnstekers begeleidde de kinderen en hun ouders naar de Kuip waar Bassie de Clown zijn opwachting maakte in de Zandvlietzaal en een spetterend optreden gaf met liedjes, grappen en grollen, en prachtig mondharmonicaspel.


Prijzen werden verloot, waaronder de schoenen van Makaay, die hij persoonlijk aan de winnaar overhandigde. Ook werden een gesigneerd oranje voetbalshirt van Van Bronckhorst, DVD’s van Bassie de clown, een VIP-arrangement voor de KUIP en een jaar lang gratis drop verloot.
Alle voetballers kregen een tasje met wat versnaperingen, een Just-Kick-It-Jeugdvoetbaltijdschrift, verbandspray en een kaart met de handtekening van Makaay mee als aandenken aan de eerste Aardbeesie Voetbalclinic.

Volgend jaar weer?

« Naar Nieuws Overzicht