Olivia Gardner Posted on 6:28 am

Koop niet de beurshype rond coronavirusvaccins en behandelingsbedrijven

New York (CNN Business) De wereld wacht op een Covid-19-vaccin of meer bewijs dat andere behandelingen effectief kunnen zijn tegen coronavirus. Maar recente tegenslagen in processen hebben beleggers nerveus gemaakt.

 

Dat is de reden waarom sommige experts op het gebied van drugsvoorraden zeggen dat mensen niet moeten wedden op winnaars en verliezers van vaccins. koers apple inc is hoog.

 

Big Pharma-gigant (en Dow-component) Johnson & Johnson (JNJ) heeft onlangs aangekondigd dat het de proeven voor zijn vaccin moest onderbreken nadat een vrijwilliger ziek werd. De Britse multinationale farmaceutische onderneming AstraZeneca (AZN) werd vorige maand ook gedwongen zijn proeven stop te zetten en er blijven vragen van toezichthouders.

 

En juist deze week zei Eli Lilly (LLY), de maker van een antilichaamcocktail die door president Trump werd aangeprezen nadat hij was gediagnosticeerd met en behandeld voor coronavirus, dat het ook een klinische proef stopte.

 

https://youtu.be/QQIDeXdXaV4

 

De aandelen van Eli Lilly en Regeneron (REGN), die een andere behandeling maken die Trump kreeg terwijl hij in het ziekenhuis werd opgenomen in Walter Reed, waren gestegen na de goedkeuring van de president.

 

Beide bedrijven hebben ook een aanvraag ingediend voor goedkeuring voor noodgevallen voor hun behandelingen bij de Food and Drug Administration. amazon aandeel waarde is hoog.

 

Trump heeft banden met medicijnfabrikant Regeneron – en nu stijgt zijn voorraad

Medicijnmakers en biotechbedrijven werken begrijpelijkerwijs koortsachtig om te proberen een vaccin of behandeling tegen Covid-19 te bedenken.

 

Pfizer (PFE), BioNTech (BNTX), GlaxoSmithKline (GSK), Novavax (NVAX) en Moderna (MRNA) zijn enkele van de andere toonaangevende bedrijven die aan een vaccin werken. Ze hebben ook allemaal financiering ontvangen van het Operation Warp Speed-programma van de Amerikaanse regering.

 

Maar beleggers moeten deze aandelen waarschijnlijk niet overhaasten in de hoop dat een van hen de eerste zal zijn die met een succesvol vaccin komt.

 

Vaccins zijn misschien niet zo winstgevend voor Big Pharma en biotechbedrijven

Voor Big Phrama-bedrijven is het onwaarschijnlijk dat een vaccin de financiële naald zal bewegen, om zo te zeggen.

 

“Grotere bedrijven zoals Pfizer en J&J zijn niet van plan om veel geld te verdienen met een vaccin”, zegt Kyle Dennis, oprichter van Biotech Tader op de handelslocatie RagingBull.

 

Dennis merkte op dat de meeste vaccinproducenten zullen eindigen met door de overheid onderhandelde contracten. Dus een vaccin zal waarschijnlijk geen grote inkomsten- of winstgenerator zijn.

 

Beleggers moeten ook op hun hoede zijn voor de vaccin- en behandelingsvoorraden van Covid-19, simpelweg omdat velen van hen al hoop en hype hebben gekregen.

 

Regeneron is dit jaar meer dan 60% gestegen. Moderna en een andere kleine biotech genaamd Inovio zijn elk met ongeveer 300% gestegen in 2020.

 

En Novavax (NVAX) is maar liefst 2.840% omhooggeschoten – van ongeveer $ 4 aan het begin van 2020 tot een huidige prijs van $ 117.

 

“Ik sta sceptisch tegenover de zogenaamde Covid-toneelstukken. Ik zou ze persoonlijk allemaal vermijden. Ze zijn allemaal overgewaardeerd. Zelfs de bedrijven die slagen zouden kunnen worden overgewaardeerd”, zegt Brad Loncar, een biotech-investeerder die The Cancer leidt. ETF voor immunotherapie (CNCR) en de China BioPharma ETF (CHNA).

 

“Er zijn veel mensen die geen traditionele biotech-investeerders zijn die geld naar de krantenkoppen gooien, maar niet het huiswerk maken om uit te rekenen wat de financiële voordelen zullen zijn,” voegde Loncar eraan toe.

 

Loncar was het met Dennis eens dat weinig of geen gezondheidszorgbedrijven aanzienlijke inkomsten of inkomsten op de lange termijn zullen genereren uit een vaccin of behandeling.

 

Hij zei ook dat een vaccin uiteindelijk belangrijker is dan medicijnen die de symptomen van Covid-19 kunnen verlichten.

 

“We hebben een vaccin nodig. Het is ons ticket hieruit. We gaan de voetbalstadions pas vullen met 80.000 mensen als er een vaccin is”, zei Loncar.

 

Maar de hoop om de komende maanden ten minste één (zo niet meer) vaccins klaar te hebben, kan overdreven ambitieus zijn. Dennis merkte op dat omdat biotechbedrijven en Big Pharma-bedrijven zo snel handelen om een ​​coronavirusvaccin te ontwikkelen, er waarschijnlijk meer tegenslagen zullen zijn in klinische onderzoeken.

 

“Dit is een agressief schema, dus dat is een beetje zorgwekkend. Als je naar deze tijdschema’s kijkt, hebben we nog nooit zo snel een vaccin geproduceerd. Er zijn dus risico’s”, zei Dennis.

 

Kankerbehandelingen zijn lucratiever dan Covid-19

Beleggers moeten zich ook meer op andere ziekten concentreren, zei Loncar.

 

Loncar is bijvoorbeeld eigenaar van Moderna en BioNTech vanwege hun pijplijn van kankermedicijnen in tegenstelling tot coronavirusvaccins. Hij bezit ook aandelen van Gilead Sciences (GILD), wiens remdesivir-medicijn ook is gebruikt om Covid-19 te behandelen.

 

Maar Loncar merkte op dat hij vooral optimistisch is over Gilead vanwege zijn portfolio van kankermedicijnen. Het bedrijf maakte vorige maand bekend dat het oncologiebiotech Immunomedics (IMMU) zou kopen voor $ 21 miljard.

 

“De deal met Gilead laat zien dat het plannen heeft voor post-Covid-tijden”, zei Loncar.

 

Dennis zei ook dat investeerders zich meer moeten concentreren op kanker en andere ernstige ziekten dan Covid. Hij beveelt biotechbedrijven TG Therapeutics (TGTX) en Karyopharm Therapeutics (KPTI) aan. Dennis houdt ook van Global Blood Therapeutics (GBT), waarvan hij vertelde aan CNN Business dat hij eigenaar is.